Su džiaugsmu pranešame, kad kasmetinis tradicinis renginys „Sveiko maisto šventė“ auga, plečiasi ir šiemet keliasi į Vilnių, Antakalnį!

2018 09 29 šventė vyks Sapiegų rūmų parke, tema: “Grilis ir iškylos patiekalai”. Šventės laikas: 12:00 - 18:00

Sapiegų parko grilis 2018

Kviečiame dalyvauti konkurse, suburiant savo komandą ir pateikiant savo patiekalus degustacijai.

Lankytojus kviečiame į renginį, kuriame vyks konkursinių patiekalų degustacijos, paskaitos sveikos mitybos tema, kurybinės dirtuvės vaikams, maisto gaminimo dirbtuvės suaugusiems. Veiks sveikatai palankaus maisto mugė.
Taip pat kviečiame į degustacinę vakarienę po atviru dangum, kurios metu galėsite paragauti išskirtinių, sveikų augalinių patiekalų (reikalinga registracija). Registracijos formas galite rasti čia:

Taisyklės konkurso dalyvių komandoms:

Komandą sudaro 2 – 5 nariai.

Komanda padengia 2 stalus – vieną reprezentacinį, komisijai, kitą – svečių degustacijai.

Komisija vertina stalų estetiką, serviravimą, atitikimą temai, domisi receptais, degustuoja.

Komandos pasirodo ant scenos. Kiekvienai komandai skiriama po 5 min. prisistatymui ir savo receptų pristatymui.

Konkursiniai stalai lieka kaip paroda šventės lankytojams, degustacijai maistas dalinamas iš kitų indų, nuo šalia esančio staliuko, kur maistas ruošiamas degustacijai vieno kąsnio porcijomis ir taip, kad žmonės galėtų valgyti rankomis. Degustacijai paruošti padėklai dalinami dviem etapais: 12.00 val. ir 13.00 val. 14 val. gali būti išdalinti likučiai nuo konkursinio stalo.

Degustuodamas žmogus turi paduoti taloną komandai. Tik su juo leidžiama degustuoti.

Komisija paskelbia apdovanojimus, komandos dalyvauja bendroje vakarienėje, yra apdovanojamos.

Po renginio leidžiame leidinį su geriausiais receptais.